دفع زیاد باد یا گاز از مقعد و دلیل افزایش این گازها (صدای باد روده و باد بو دار)

گاز یا باد مقعد

در صورتی که نسبت باده معده حساسیت بالایی دارید، می توانید تعداد دفع باد را یادداشت نمایید.(حتی دفع باد بدون صدا و بدون بو) و در صورتی که این تعداد کمتر از 40 بار در روز است، همچنان جای نگرانی نخواهد بود.

تعداد دفعات دفع گاز رابطه ای مستقیم با غذاهای مصرفی شما دارد. به طور کلی گفته می شود، غذاهایی با درصد بالایی از فیبر، نسبت به غذاهای کم فیبر و بدون کربوهیدرات باد بیشتری را تولید می کنند.

کاهش تعداد دفعات دفع گاز از روده

بسیاری از افراد تمایل به کاهش تعداد دفعات دفع گاز دارند، و حتی از آنتی بیوتیک برای این امر استفاده می کنند. از آنجایی که عامل بوجود آورنده این گاز ها، تخمیر غذا در روده و کولون توسط باکتری است، اغلب افراد تصور می کنند با مصرف آنتی بیوتیک می تواند این مشکل را حل نمایند.

در صورتی که مصرف آنتی بیوتیک تاثیری موقتی داشته و باکتری مجددا رشد خواهند نمود.مصرف غذاهایی با فیبر بالا مزیت های بسیاری را برای بدن به همراه دارد، به طور مثال مصرف فیبر می تواند از سکته مغزی، بیماریهای قلبی و کانسر کولون پیشگیری نماید.

همچنین مصرف فیبر در کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر و کاهش وزن نیز اثر گذار است. اما زیاده روی در مصرف فیبر نیز بدون عوارض نخواهد بود، یکی از عوارض آن تولید باد بیشتر در روده است.

اما می توان با انتخاب صحیح غذاها با وجود مصرف فیبر از افزایش تولید گاز جلوگیری نمود. برخی از مواردی که تولید گاز در روده را افزایش می دهند، به این شرح است:

  •  حبوبات می توانند مقدار زیادی گاز تولید نمایند؛ زیرا حبوبات حاوی کربوهیدراتی به نام الیگوساکارید است، این کربوهیدارت در روده کوچک هضم و جذب نشده ولی به عنوان غذایی در کولون مورد استفاده باکتری ها قرار می گیرد.
  • مصرف خوراکی هایی از جمله  کلم، کلم بروکلی، گل کلم، شلغم، پیاز، سیر، تره فرنگی، و بعضی دانه ها مانند رازیانه، آفتابگردان گاز زیادی را در کولون تولید می نماید.
  • شرایطی مانند عدم تحمل لاکتوز که در طی آن بدن فرد آنزیم مورد نیاز برای هضم این قند را تولید نمی کند. موجب می شود، لاکتوز در بدن هضم نشود و در نتیجه لاکتوز بوسیله باکتریهای کولون تخمیر شده و مقدار زیادی دی اکسید کربن و هیدروژن تولید می کنند.
  • سوربیتول نوعی شیرین کننده محسوب می شود که در تولید انواع آدامس های بدون قند و مرباها به کار می رود. این ماده نیز همانند لاکتوز در بدن هضم نشده و گاز زیادی را تولید می نماید.
  • ابتلا به بیماری خاص مثل بیماری کرون، بیماری سلیاک و حالتهای سوء جذب به دلیل هضم نامناسب می تواند باد بسیار زیادی را در روده تولید نماید.

صدای باد روده

صدای باد روده

صدایی که از روده ها خارج می شود، حاصل از انقباضات قوی دیواره روده به دلیل خروج گاز از مقعد باریک است. این مشکل راه حالی ندارد، بلکه تنها می توان با تصحیح رژیم غذایی باد های روده را کاهش داد.

باد بو دار

باد بودار

بوی باد روده حاصل از موادی به نام ایندولها, اسکاتولها و سولفید هیدروژن است که حاصل از تخمیر مواد غذایی در کولون تولید می شود. پس بوی بد مشکل سلامتی محسوب نمی شود. مصرف سیر، پیاز،ادویه ها می تواند میزان بوی خروجی را افزایش دهد. از سایر علل این بوی بد می توانیم به مصرف آبجو، شراب سفید و آب میوه ها اشاره کنیم. در صورتی که این مواد جذب خون شوند، این بوی بد از دهان نیز به استشمام می رسد.

علت دفع زیاد باد روده

دفع زیاد باد روده می تواند به دلایل متفاوتی اتفاق بیفتد. در زیر به رایج ترین عواملی که بر باده روده تاثیر می گذارند اشاره می کنیم :

  • یبوست
  • بلعیدن بیش از حد هوا
  • خوردن غذاهایی که هضم آنها سخت است
  • مشکلات مربوط به دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک پذیر یا سوء هاضمه
  • مصرف داروهای خاص مانند داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، ملین ها، استاتین ها و آنتی بیوتیک ها
  • خوردن غذاهایی که فیبر بالا دارند
  • تجمع باکتری ها در دستگاه گوارش

سوالات متداول در مورد باد مقعد

تفاوت باد معده و روده چیست ؟

تفاوت باد معده و روده در این است که باد معده معمولا از طریق دهان و با آروغ زدن خارج می شود اما باد روده از طریق مقعد خارج می شود.

چرا باد معده صدا دارد ؟

باد به این دلیل با صدا خارج می شود که مقدار زیادی گاز باید از یک سوراخ کوچک خارج شود و به همین دلیل بافت ها به ارتعاش در می آیند و صدا تولید می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا