بواسیر یا هموروئید یکی از انواع شایع بیماری های نشیمنگاهی است که درد و مشکلات بسیاری را با خود به همراه می آورد، این بیماری در اثر وارد آمدن فشار زیاد به این ناحیه موجب التهاب و تورم عروق خونی در ناحیه ی مقعد می گردد.
رابربند برای چه افرادی استفاده میشود؟
به طور کلی می توان گفت بواسیر به دو دسته تقسیم می شود، دسته اول بواسیر هایی هستند که در داخل مقعد قرار داشته و شما تنها شاهد درد و خونریزی از آن هستید و دسته دوم بواسیر هایی که از مقعد خارج شده و فرد علاوه بر درد و خونریزی، ضایعه هایی بیرون از مقعد را به راحتی لمس می کند.روش درمان رابربند تنها برای بواسیر های داخلی کاربرد دارد، در این روش پزشک آناسکوپ را داخل مقعد وارد نموده و به وسیله آن کش رابربند را به انتهای بواسیر می بندد.
مراحل انجام این روش
مزیت درمان بواسیر با رابربند
از مزیت های این روش می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
- صرفه جویی در وقت به این سبب که نیازی به بستری شدن در بیمارستان نخواهد بود و عمل سرپایی انجام می شود.
- بعد از عمل نیازی به طی کردن دوره نقاهت نیست.
- این روش نیاز به بیهوشی ندارد و تنها با بی حسی موضعی قابل درمان است.
- بدون خونریزی
- خطر ابتلا به بیماری های عفونی را ندارد
- روشی مقرون به صرفه می باشد.
خطرات و عوارض این روش
این روش خطرات جدی داشته و عوارضی ناخوشایند را با خود به همراه می آورد که برخی از آنها به این شرح است:
- خونریزی
- مشکل در دفع ادرار
- عفونت
- درد شدید
عوارض جدی این روش موجب شده، روش مطلوبی برای درمان بیماری بواسیر نباشد، از همین روی پزشکان توصیه می کنند از روش انعقاد مادون قرمز و یا لیزر، که هیچ کدام از عوارض رابربند را ندارد، استفاده نمایید..
مراقبت های لازم بعد از درمان بواسیر با رابربند
- جهت کاهش درد های احتمالی لازم است از داروهای مسکن مثل استامینوفن استفاده کنید و یا از لگن آب گرم ( حمام سیتز) برای کاهش علائم پس از این درمان بهره ببرید.
- بهتر است از ملین ها، غذاهای دارای فیبر و آب به میزان کافی استفاده کنید تا مدفوع نرم بماند.
- داروی های آسپرین و دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی تا چند روز پس از عمل مصرف نکنید زیرا که مصرف این دارو ها احتمال خونریزی را به شدت افزایش خواهند داد.