درمان هموروئید یا بواسیر با استاپلر و خطرات و عوارض آن

درمان هموروئید با استاپلر

استاپلر یا هموروئیدوپکسی (PPH) یکی از روش های درمان هموروئید یا همان گشاد شدن عروق در ناحیه مقعد است، برای انجام این روش درمانی، نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست بلکه می توان این عمل را در مطب پزشک و تحت بیهوشی نیز انجام داد. هدف از انجام این درمان قطع جریان خونرسانی به بواسیر و در نهایت از بین بردن آن است. برای انجام این درمان با استفاده از ابزاری مخصوص عروق هموروئیدی شده به نقطه ای بالاتر منتقل خواهند شد و سپس با استفاده از ابزاری مخصوص توسط کش بسته می شود که این امر موجب قطع خونرسانی در این بافت شده که در نهایت به از بین رفتن بافت می انجامد. از روش استاپلر معمولاً جهت درمان هموروئید داخلی و بیرون زده استفاده می شود یعنی این روش در مورد هموروئید های درجه 3 و 4 موثرتر عمل می نماید. این درمان موثر در مقایسه با سایر روش ها مانند عمل هموروئید دردسرهای کمتری داشته و روش محبوب تری است زیرا که نیازی به استفاده از تیغ جراحی ندارد و بیمار درد کمتری را احساس می کند. به علاوه انجام این روش مثل درمان عمل جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن دوران نقاهت ندارد. در این مقاله از ونک لیزر با ما همراه باشید تا بیشتر با استاپلر هموروئید آشنا شوید.

عمل هموروئید با استاپلر چگونه انجام می شود؟

هموروئیدوپکسی عملی است که از آن برای درمان بواسیر داخلی استفاده می شد. در این جراحی یک دستگاه استاپلر (منگنه) وارد مقعد می شود و بافت اضافی بالای بواسیر را برمی دارد و از دستگاه منگنه برای اتصال پایه بواسیر به دیواره رکتوم استفاده می‌ کند. در نهایت، یک پانسمان روی آن قرار داده می شود که این پانسمان هنگام اجابت مزاج حل می‌ شود یا می‌ افتد.در استاپلر هموروئید به ناحیه طبیعی خود برگشته و خونرسانی به آن نیز کاهش پیدا کند، در نتیجه این امر رگ های متورم هموروئید کوچک شده و از بین می روند. این عمل معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌ شود و حدود 30 دقیقه طول می کشد.

خطرات و عوارض جراحی استاپلر

استاپلر

استفاده از روش استاپلر برای درمان بواسیر از روش های موثر است که می تواند در مورد بواسیر های پیشرفته اثرات مثبتی داشته باشد. اما این روش نیز مانند سایر روش های درمان بدون عوارض جانبی نخواهد بود، از جمله عوارض درمان با استاپلر می توانیم به این موارد اشاره کنیم :

  • خونریزی شدید
  • وارد آمدن آسیب دیواره مقعد ( به ندرت اتفاق می‌افتد)
  • احساس دفع ناکامل مدفوع که معمولاً چند روز بعد از جراحی برطرف خواهد شد.
  • واکنش به داروهای بی حسی
  • مشکل در اجابت مزاج (ناشی از اسپاسم عضلات تا چند روز پس از عمل)
  • بی اختیاری در مدفوع
  • ابتلا به عفونت
  • ایجاد زخم‌ در مقعد که ممکن است منجر به تنگی مقعد شود.

به نقل قول از nuffieldhealth:

You’ll normally have a bowel movement within 2–3 days of the procedure, which may be uncomfortable, but will improve over time. You may also have bleeding after opening your bowels, but this will gradually go down over the next few weeks.

ترجمه: معمولاً ظرف ۲ تا ۳ روز پس از عمل، اجابت مزاج خواهید داشت که ممکن است ناراحت کننده باشد، اما به مرور زمان بهبود می‌یابد. همچنین ممکن است پس از اجابت مزاج خونریزی داشته باشید، اما این خونریزی به تدریج در طول چند هفته آینده کاهش می‌ یابد.

منبع: https://www.nuffieldhealth.com/treatments/stapled-haemorrhoidopexy

مراقبت های بعد از درمان هموروئید با استاپلر

انجام روش های مراقبتی تاثیرات مثبتی در نتیجه درمان دارد زیرا انجام این موارد می تواند در پیشگیری از عود مجدد بیماری بواسیر اثر گذار باشد، برخی از مراقبت های لازم برای درمان بواسیر به این شرح است:

  • رژیم غذایی: این افراد بایستی به رژیم غذایی خود توجه ویژه ای داشته  و مصرف غذاهای حاوی فیبر را در آن بگنجانند زیرا که مصرف غذاهای غنی از فیبر می تواند در نرم کردن مدفوع و پیشگیری از یبوست موثر باشد. زیرا که یبوست می توانند به بدتر شدن بواسیر بیانجامد.
  • مصرف مایعات: مصرف کافی مایعات و نوشیدنی های به خصوص آب می تواند در نرم نمودن مدفوع و درمان یبوست موثر باشد. این بیماران لازم است حداقل 8 لیوان در طول روز بنوشید.
  • دارو های ملین: اگر مبتلا به یبوست هستید با مشورت پزشک از داروهای ملین استفاده نمایید.
  • حمام سیتز: استفاده از حمام سیتز می تواند تا حد قابل توجهی در بهبودی بیماری تاثیرگذار باشد. لازم است برای انجام این روش درمانی حداقل سه مرتبه در طول روز به مدت 15 دقیقه از این حمام استفاده کنید. بهترین زمان استفاده از حمام سیتز بعد از اجابت مزاج است.
  • کاهش دهنده های درد: پس از انجام استاپلر امکان احساس درد وجود دارد، از همین روی توصیه می کنیم (با مشورت پزشک) از داروهای مسکن و یا پماد های کاهش دهنده درد در این ناحیه استفاده نمایید.
  • آنتی بیوتیک ها: از آنجایی که انجام این روش همراه با خطرات عفونت است پس باید از آن با مصرف داروهای آنتی بیوتیک پیشگیری نمود.
  • ورزش برای هموروئید: انجام ورزش های سبک مانند پیاده روی می توانند در بهبود این بیماری نقش داشته باشند، اما ورزش های سنگین مانند وزنه برداری می تواند به بدتر نمودن شرایط بیماری و عود مجدد بواسیر بیانجامد.

سوالات متداول در مورد استاپلر بواسیر

عمل استاپلر مناسب چه نوع هموروئیدی است؟

عمل جراحی استاپلر برای بواسیرهای درجه 3 و 4 داخلی و بواسیرهای درجه دومی که با سایر روشها درمان نمی شوند مناسب است.

دوران نقاهت استاپلر چقدر طول می کشد؟

بعد از جراحی استاپلر، اکثر فعالیت‌ های روزانه می‌ توانند ظرف ۱ تا ۲ روز شروع شوند. بهبودی کامل پس از جراحی حدود ۲ هفته طول می‌ کشد.

آیا امکان بازگشت هموروئید بعد از جراحی استاپلر وجود دارد؟

بله، بعد از عمل استاپلر امکان عود هموروئید تا 20% وجود دارد و احتمال عود به وضعیت بیمار و انجام درست مراقبت های بعد از عمل بستگی دارد.

1 دیدگاه دربارهٔ «درمان هموروئید یا بواسیر با استاپلر و خطرات و عوارض آن»

  1. به هیچ وجه از این روش برای جراحی استفاده نکنید ، درد و عوارضش بسیار شدید و زیاد است ، نه یک نمونه بلکه ۱۱ نمونه مشابه و نارضایتی مشاهده کردم از صددرصد، صددرصد ناراضی و شاکی بودن ،
    توجه کنید ، دفع منگنه که فلزی است حتی بیشتر از دوماه طول می‌کشد، همراه با خونریزی شدید و درد فراوان ، و بدتر از آن حلقه مقعد به داخل کشیده شده و تنگی و عدم خروج مدفوع یک عذاب مضاعف بوجود میاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا