مراقبت های بعد از درمان بواسیر یا هموروئید به روش هموروئیدکتومی 

هموروئیدکتومی

یکی از فاکتورهای مهم در نتیجه درمان، مراقبت های بعد از هموروئیدکتومی است رعایت این نکات به بیمار کمک میکند تا دوره نقاهت کوتاهتر و راحتتری داشته باشد.

جراحی هموروئیدکتومی یکی از روشهای درمان هموروئید است. بیماری هموروئید شامل تورم و گشاد شدن عروق در ناحیه مقعد می شود. این بیماری با درد مقعد بسیار زیاد، خونریزی حین اجابت مزاج، خارش مقعد و سوزش و … نمایان می شود. در صورت پیشرفته شدن بیماری و عود مکرر آن انجام جراحی و یا روشهای تهاجمی تر اجتناب ناپذیر است.

هموروئیدکتومی شامل تکنیک های مختلف جراحی برای برداشت بافت هموروئید است. این روش بسته به نوع تکنیک جراحی و شرایط بیمار می تواند نتایج مختلفی را به دنبال داشته باشد، اما یکی از فاکتورهای مهم در نتیجه درمان، مراقبت های بعد از هموروئیدکتومی است که می تواند نتیجه جراحی را تضمین نماید.

رعایت این نکات به بیمار کمک خواهد نمود تا بتواند دوره نقاهت کوتاه مدت و راحت تری داشته و از عود مجدد بیماری نیز جلوگیری نماید. برخی از مهمترین نکات مراقبتی بعد از جراحی هموروئیدکتومی به این شرح است:

مصرف فیبر کافی

فیبر
مصرف کافی فیبر در این دوره از درمان، بسیار با اهمیت است زیرا که فیبر به درمان و نیز جلوگیری از یبوست کمک می نماید. از آنجایی که یبوست یکی از علل اصلی بیماری هموروئید بوده و می تواند در تشدید و عود مجدد آن تاثیرگذار باشد، کنترل آن اهمیت بسیار زیادی دارد.

فیبر ماده ای مغذی بوده که بدن انسان قابلیت هضم و جذب آن را ندارد. در نتیجه این ماده در روده ها تجمع کرده  و موجب افزایش حجم مدفوع می شود که این امر در برطرف کردن یبوست موثر است.
فیبر را می توان در انواع سبزیجات، میوه ها و نیز غلات یافت. هر فرد به طور متوسط باید بین 25 تا 38 گرم فیبر در طول روز مصرف نماید.

افزایش مصرف آب

مصرف اب
آب کافی یکی از عناصر اصلی و حیاتی برای بدن است. مصرف آب نیز به سبب کنترل یبوست و جلوگیری از آسیب مجدد به عروق توصیه می شود. مصرف آب کافی می تواند تاثیر چشمگیری در نرم نمودن مدفوع داشته باشد و به درمان هموروئید کمک می نماید. هر فرد به طور متوسط باید 8 لیوان آب در طول روز بنوشد.

پرهیز از نشستن بر روی سطوح سخت

بالشت هموروئید
مراقبت از زخم اهمیت بسیار زیادی دارد. یکی از مواردی که به شدت بعد از عمل بواسیر توصیه می شود، پرهیز از نشستن بر روی سطوح سخت است. این عامل می تواند آسیب جدی را به این ناحیه از بدن وارد کند و سبب عود مجدد بیماری و یا خونریزی زخم شود. به همین ترتیب توصیه می شود، برای نشستن از بالش های دوناتی شکل استفاده نمایید تا فشار کمتری به این قسمت وارد شود.

حمام سیتز

حمام سیتز یا نشیمن از روشهای درمانی است که می تواند در تمام مراحل بیماری به فرد کمک نماید. حمام سیتز در دوره درمان بیماری، بعد از جراحی و نیز جلوگیری از عود مجدد بیماری توصیه می شود. حمام سیتز نوعی آب درمانی است و می تواند از طریق ضد عفونی کردن زخم، افزایش گردش خون و نیز کاهش درد به درمان بیماری کمک نماید.

حمام سیتز شامل قرار دادن ناحیه کفل و لگن در آب گرم می شود. برای این منظور می توانید از لگن ضدعفونی شده حمام استفاده کرده و یا لگن مخصوص حمام سیتز را تهیه کرده و بر روی درپوش توالت قرار دهید. به منظور افزایش تاثیر گذاری می توانید به آب این حمام مقداری نمک اپسوم و یا جوش شیرین بیافزایید.

مصرف دارو ها

درمان بواسیر با دارو
احتمالاً پزشک پس از انجام جراحی هموروئیدکتومی مصرف داروهای مخصوصی را توصیه می کند. این دارو ها می تواند شامل آنتی بیوتیک ها و نیز مسکن ها باشد. مصرف این دارو ها ضروری است زیرا پس از جراحی احتمال عود مجدد بیماری و نیز عفونت آن زیاد است.

کمپرس یخ

قرار دادن کمپرس سرد بر روی ناحیه مقعد، به منظور کاهش درد بیمار پس از جراحی توصیه می شود. برای استفاده از این روش درمانی لازم است، چند تکه یخ را درون کیسه فریزر قرار داده و دوره حوله ای پیچیده و سپس بر روی مقعد قرار دهید. از تماس مستقیم یخ با مقعد اجتناب نمایید.

ورزش و تحرک

ورزش کگل
دسته ای از افراد تصور می کنند، بعد از انجام جراحی و در دوره نقاهت باید تنها استراحت کنند. این تصور کاملاً غلط است. عدم تحرک می تواند زمینه را برای یبوست فراهم کرده و موجب عود مجدد بیماری بواسیر شود.

به بیماران توصیه می شود حداقل روزی 30 دقیقه ورزش های سبک داشته باشند تا با تقویت عضلات بتوانند به تسریع روند درمان کمک نمایند. بهترین ورزش برای بیماران در دوره نقاهت پس از هموروئیدکتومی ورزش کگل و پیاده روی است.

رعایت بهداشت

از آنجایی که زخم هموروئیدکتومی در ناحیه ای حساس از بدن واقع شده است، احتمال عفونت زخم وجود دارد و رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن آن اهمیت زیادی دارد.

به همین منظور توصیه می شود به طور مرتب ناحیه مقعد را با آب و صابون شسته و با حوله نرم و یا سشوار با باد ملایم خشک کنید.در صورتی که پزشک از پانسمان برای بستن زخم استفاده نموده لازم است به طور مرتب، برای تعویض پانسمان ها اقدام نمایید تا از عفونت زخم جلوگیری نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا