درمان فیستول با لیزر و بدون جراحی {مزایا، عوارض و مراقبت}

درمان فیستول با لیزر

فیستول از بیماری های مقعدی است که برای درمان قطعی آن، به مداخلات تهاجمی پزشکی نیاز است. اما با پیشرفت دانش و تکنولوژی امروزه روش درمانی بسیار مؤثر تری به وجود آمده است که اثربخشی آن از عمل جراحی بسیار بالاتر است. لیزر درمانی از روش هایی است که اخیرا بسیار مورد توجه و استقبال افرادی قرار گرفته است که به این عارضه مقعدی مبتلا هستند. اثربخشی این روش درمانی نسبت به سایر روش های درمانی از جمله عمل جراحی بسیار بالاتر و قطعی تر است. همچنین هزینه درمان فیستول با لیزر با توجه به مزایایی که دارد، سرپایی بودن و بدون نیاز به بیهوشی و بستری، بسیار مقرون به صرفه تر از عمل جراحی می باشد. در این مقاله از ونک لیزر با ما همراه باشید تا بیشتر با عمل فیستول با لیزر، مزایا و عوارض آن آشنا شوید.

درمان فیستول مقعدی با لیزر (فیلم)

در بالا میتوانید فیلم جراحی فیستول با لیزر را مشاهده کنید. فیستول از بیماری هایی است که اگر تحت درمان قرار نگیرد علائم آن می تواند تشدید شود و عفونت ناشی از آن نیز به مرور زمان گسترش یابد. به همین دلیل درمان فوری و قطعی آن بسیار ضروری است. تا قبل از کشف روش لیزر درمانی تنها روش مؤثر و قطعی برای درمان این بیماری انجام عمل جراحی بود. ولی عوارض عمل جراحی  به قدری زیاد بود که بسیاری از بیماران با ترس فراوان این روش درمانی را می پذیرفتند. در روش عمل جراحی بیمار باید تحت بیهوشی کامل قرار میگرفت. پس از انجام عمل جراحی هم باید برای 1 الی 2 روز در بیمارستان تحت مراقبت پزشکی قرار می گرفت و بستری میشد.

در روش درمان با لیزر، بیمار تحت بی حسی موضعی قرار می گیرد. سپس پوست مجاور مقعد برای شروع کار و تخلیه عفونت به وسیله لیزر به آرامی برش داده می شود. در این مرحله بیمار هیچگونه دردی احساس نمی کند. سپس شکاف درونی کانال مقعد به شکاف بیرونی آن متصل می شود و شیار فیستول از قسمت داخل به طرف بیرون شروع به ترمیم شدن و التیام می کند. انجام این روش هیچ گونه درد، خونریزی و عارضه جانبی ندارد و در عرض مدت زمان کمتر از 1 ساعت در مطب پزشک امکان‌پذیر است. بیمار پس از انجام لیزر درمانی بلافاصله مرخص می شود و می تواند امور روزمره زندگی خود را به آرامی شروع نماید.

در جراحی فیستول با لیزر نیاز به هیچ گونه استراحت مطلقی نیست و فقط ممکن است در محل فیستول کمی احساس درد تجربه شود که با نشستن در وان آب گرم برای مدت 30 دقیقه می توان تا حد زیادی آن را تسکین داد. بهتر است برای اثربخشی بهتر و بیشتر این کار 3 الی 4 بار در طول روز تکرار شود. نوشیدن آب و مایعات فراوان و مصرف رژیم های غذایی غنی از فیبر اثر بسیار مفیدی بر روی درمان سریع تر بیماری دارد.

مطالعه بیشتر: جراحی فیستول به روش vaaft

مزایای درمان فیستول مقعدی با لیزر

لیزر فیستول مقعدی از مزایای متعددی نسبت به سایر روشها برخوردار است که برخی از آنها شامل موارد زیر میشود:

  • نیاز به انجام بیهوشی عمومی نیست.
  • نیازی به بستری بیمار پس از انجام درمان نیست و بیمار بلافاصله مرخص می شود.
  • در این روش هیچ گونه درد و خونریزی وجود ندارد.
  • بدون عارضه است و امکان بازگشت بیماری نسبتا کم است.
  • روشی کم هزینه است.
  • احتمال به وجود آمدن عفونت بسیار کم است.
  • مدت زمان انجام آن زیر 1 ساعت است.
  • نیازی به تعویض پانسمان نیست.

به نقل قول از pristyncare:

Due to its minimally invasive nature, recovery time after laser anal fistula surgery is significantly shorter compared to conventional methods.

ترجمه: به دلیل ماهیت کم تهاجمی آن، زمان بهبودی پس از جراحی فیستول مقعدی با لیزر به طور قابل توجهی در مقایسه با روش‌های دیگر کوتاه‌تر است.

منبع: https://www.pristyncare.com/treatment/fistula

سایر روشهای درمان فیستول مقعدی

برای درمان فیستول مقعدی روشهای متعددی وجود دارد. در اغلب موارد افراد به دنبال درمان این بیماری با استفاده از روشهای خانگی و دارو هستند که معولا موثر واقع نمیشوند. برای درمان فیستول معمولا نیاز به روشهای تهماجمی تر است. در ادامه به بررسی سایر روشهای موجود برای درمان فیستول میپردازیم.

درمان فیستول مقعدی با عمل جراحی

انجام روش جراحی برای درمان این بیماری از قدیمی ترین و موثرترین روش های درمانی است و تا قبل از کشف روش لیزر درمانی برای درمان تمامی انواع آن از این روش استفاده می شد. البته امروزه هم این روش برای درمان همچنان ادامه دارد و در مواقعی که لیزر درمانی برای درمان مناسب نیست از روش های جراحی برای درمان فیستول استفاده می کنند. روش های جراحی فیستول متعدد هستند برخی از آنها شامل:

  • فیستولوتومی
  • جراحی فیستول با نخ
  • تکنیک فلپ ادونسمنت
  • استفاده از پلاگین
  • جراحی فیستول به روش لیفت
  • جراحی فیستول با استفاده از آندوسکوپی

مطالعه بیشتر: عمل فیستول

درمان خانگی فیستول

روش های درمان خانگی برای بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری مقعدی سالیان سال است که استفاده می شوند، ولی برای درمان فیستول باید گفت که از استفاده از روش های درمان خانگی نمی توان انتظار زیادی داشت. فیستول در برابر درمانهای خانگی واکنش زیادی نشان نمی دهد و برای درمان قطعی آن به مداخلات پزشکی نیاز است. روش هایی مانند نشستن در وان آب گرم و رژیم های غذایی غنی از فیبر فقط ممکن است در کاهش علائم و نشانه های آن تاثیر داشته باشد و خود فیستول را از بین نمی برد.

درمان دارویی فیستول

در حال حاضر درمان دارویی موثری برای درمان و از بین بردن این عارضه مقعدی کشف نشده است ولی از آنجایی که فیستول در نتیجه چرک و عفونت ناشی از آبسه به وجود می آید می توان در مراحل اولیه که هنوز آثار و نشانه های آن بیشتر نشده از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از پیشرفت آن استفاده کرد، ولی این داروها نمی توانند درمان قطعی برای این بیماری محسوب شوند. داروهای ضد التهاب هم از داروهایی هستند که به کاهش علائم و نشانه های آن کمک می کنند ولی نمی توانند به عنوان درمان قطعی مورد استفاده قرار بگیرند.

مطالعه بیشتر : درمان فیستول مقعدی با دارو

عمل فیستول با لیزر بهتر است یا جراحی؟

در پاسخ به این سوال باید به صراحت گفت که برای درمان فیستول لیزر بهتر از جراحی است، زیرا لیزر درمانی روشی است که کم تهاجمی تر بوده و در مقایسه با جراحی عوارض بسیار کمتری را به همراه دارد. همچنین دوران نقاهت در لیزر فیستول کوتاه تر بوده و بهبودی سریع تر حاصل می شود.

مراقبت های بعد از عمل لیزر فیستول

مراقبت های بعد از عمل لیزر فیستول

بیمارانی که تحت عمل لیزر فیستول مقعدی قرار می گیرند یک برنامه مراقبتی و درمانی ویژه از طرف پزشک دریافت می کنند که شامل توصیه ها و نکته های مهمی است. مراقبت های بعد از لیزر فیستول در روند بهبود حال بیمار و موفقیت آمیز بودن نتیجه جراحی بسیار موثرند و اگر شخص به طور صحیح آنها را رعایت کند و انجام دهد می تواند شاهد درمان قطعی فیستول باشد و بدین ترتیب عوارض عمل جراحی را هم به حداقل برساند. مراقبت بعد از عمل فیستول با لیزر شامل انجام موارد زیر است:

  • نشستن در حمام سیتز برای 20 دقیقه در روز
  • استفاده از ملین ها برای 1 هفته
  • استفاده از مسکن های فاقد کدئین برای کاهش درد
  • مصرف مرتب و صحیح داروها و آنتی بیوتیک ها طبق نسخه ی پزشک
  • حمام کردن روزانه
  • تعویض صحیح و منظم پانسمان (در صورت وجود پانسمان)
  • رژیم غذایی صحیح و سرشار از فیبر
  • نوشیدن 8 الی 9 لیوان آب در طول روز
  • استراحت کافی
  • پرهیز از نشستن و خوابیدن بر روی زخم

عوارض جراحی فیستول با لیزر

به طور کلی بروز عوارض ناشی از لیزر فیستول نادر است، اما مانند هر جراحی دیگری، جراحی فیستول مقعدی با لیزر نیز با خطرات و عوارضی همراه است، از جمله:

  • درد
  • عفونت
  • خونریزی
  • بی اختیاری (در موارد بسیار نادر)
  • عود

سوالات متداول در مورد لیزر فیستول مقعدی

درمان فیستول با لیزر چقدر طول می کشد؟

معمولا جراحی فیستول مقعدی با لیزر 15 دقیقه طول میکشد، البته بسته به شدت و پیچیدگی آن ممکن است به زمان بیشتری نیاز باشد.

دوره نقاهت پس از عمل فیستول مقعدی با لیزر چقدر است؟

در صورت کوچک بودن فیستول دوره نقاهت بعد از عمل با لیزر یک هفته خواهد بود و در صورت پیچیده بودن فیستول، دوره نقاهت دو هفته خواهد بود.

برای درد بعد از درمان فیستول مقعدی با لیزر چه باید کرد؟

در اغلب موارد پزشک برای برطرف کردن درد بعد از درمان فیستول مقعدی با لیزر مسکن های بدون نسخه را تجویز میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا