لیدوکائین

درمان بواسیر یا هموروئید با پماد لیدوکائین (کاربرد، طریقه مصرف و عوارض)

بواسیر یا هموروئید به تورم عروق مقعدی در این ناحیه اطلاق می شود. بواسیر بسته به نوع عروق درگیر در بیماری به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم میشود. همچنین بیماری دارای 4 درجه مختلف است. بواسیر در اثر اعمال فشار زیاد به ناحیه مقعد ایجاد میشود. از عوامل ایجاد کننده بواسیر می توانیم بارداری، زایمان، یبوست و .. اشاره کنیم. بواسیر ممکن است با علائمی از جمله درد، سوزش، خارش مقعد، خونریزی، خون در مدفوع و احساس کامل نبودن عمل دفع بروز نماید. استفاده از دارو همراه با درمان های خانگی یکی از روش های موثر درمان بواسیر است. یکی از مهمترین داروهایی که برای درمان بواسیر مورد استفاده قرار می گیرد، پماد لیدوکائین است که در ادامه به معرفی بیشتر آن می پردازیم :

پماد لیدوکائین

پماد لیدوکائین مقعدی یک نوع بی حس کننده موضعی است که می تواند تاثیرات بسیاری در درمان بیماری بواسیر داشته باشد. عملکرد این بی حس کننده به گونه ای است که با ایجاد انسداد در کانال های سدیمی درون غشای سلول های عصبی، مانع از انتقال پیام های عصبی می شود. در نتیجه احساس درد قبل از رسیدن به دستگاه عصبی مرکزی برطرف خواهد شد. این پماد می تواند نواحی اطراف بواسیر را بی حس کند. به این ترتیب فرد با نشستن دیگر آن درد تیرکشنده را احساس نخواهد کرد.از دیگر اثرات این پماد می توانیم به خاصیت ضد التهابی آن اشاره کنیم. علاوه بر پماد، این دارو را می توان به اشکال ژل، اسپری،لوسیون و مایع نیز تهیه نمود.

کاربرد های لیدوکائین

این پماد به جهت کاهش درد کاربرد دارد. علاوه بر هموروئید از لیدوکائین می توان برای کاهش درد حاصل از آکنه های پوستی، آفتاب سوختگی، نیش حشرات و ….نیز استفاده نمود. عوارض این دارو در صورت مصرف بیش  از اندازه ایجاد می شود. زیرا مصرف زیاد دارو جذب آن را افزایش میدهد.

طریقه مصرف لیدوکائین

پماد لیدوکائین

برای استفاده از پماد، موضع را با آب و صابون بدون عطر شسته و با حوله نرم خشک کنید. این دارو تنها مناسب استفاده بر روی نواحی آسیب دیده مناسب بوده و باید از مصرف آن بر روی نواحی مخاطی بدن نظیر چشم، دهان، بینی و … خودداری نمایید. برای تعیین میزان داروی مصرف و طول درمان با پزشک مشورت نمایید. در صورت مصرف دارو، موضع را باندپیچی نکنید، زیرا در این صورت جذب دارو افزایش خواهد یافت.

موارد منع مصرف

این پماد قابل استفاده برای افراد مبتلا به این بیماری بوده و تنها مصرف آن به افرادی که دچار حساسیت به این دارو هستند توصیه نمی شود. همچنین در صورتی که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید با پزشک در این مورد مشورت نمایید. به علاوه مصرف لیدوکائین ممکن است برای بیماران کبدی و افرادی که از داروهای تنظیم کننده ریتم قلب استفاده می کنند، مضر باشد، پس لازم است قبل از مصرف آن با پزشک مشورت نمایید.

اثرات جانبی لیدوکائین

بروز عوارض کوتاه و اثرات جانبی این دارو امری طبیعی است اما در صورت بروز واکنش های حساسیتی مصرف دارو را قطع و پزشک را در جریان بگذارید. برخی از اثرات جانبی که ممکن است، ایجاد شود، به این شرح است:

  • کهیر و راش پوستی
  • اختلال در تنفس
  • واکنش های حساسیتی شامل تورم چهره، لب ها، زبان یا گلو
  •  خارش یا سوزش شدید مقعد
  • سرگیجه ناگهانی یا خواب آلودگی پس از دارو
  • تب

در صورت بروز عوارض زیر لازم است، مصرف دارو را قطع نمایید:

  • نامنظم شدن ضربان قلب
  • تشنج
  • تنگی نفس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا