سیفلیس و تاثیرات آن بر بدن،روشهای درمان و پیشگیری از سیفلیس

سیفلیس چیست ؟ سیفلیس یا سفلیس یکی از انواع بیماری هایی است که از طریق رابطه جنسی منتقل می شود، و در دسته بیماری های STD قرار دارد. عامل این بیماری نوعی باکتری به نام Treponema pallidum است.

این عامل بیماری زا از طریق برقراری رابطه جنسی با فرد آلوده و یا بوسه در اطراف زخم های او ایجاد می شود. این بیماری نیاز به درمان فوری دارد زیرا در غیر این صورت آسیب های جدی بر بدن و بر روی قلب و مغز به همراه دارد. مراحل مختلفی بیماری سفلیس و علائمی که ایجاد می کند، به این شرح است :

  • سیفلیس مرحله اول : این مرحله از سفلیس بین 3 تا 90 روز بعد از برقراری رابطه جنسی با فرد آلوده ایجاد می شود. مهمترین نشانه این مرحله از سفلیس ایجاد زخمی عفونی تحت عنوان شانکر است. این زخم در محل تماس با فرد آلوده ایجاد می شود. زخم شانکر بدون درد است اما عفونت بسیاری را به همراه دارد. شایع ترین محل ایجاد این زخم داخل دهان، اندام جنسی و مقعد است.
  • سیفلیس مرحله دوم : این مرحله از سفلیس مرحله ای پر نشانه به شمار می رود به همین دلیل ممکن است با سایر بیماری های شایع نظیر آنفولانزا، هموروئید و … به اشتباه تشخیص داده شود. از جمله علائمی که این مرحله ایجاد می کند، می توانیم به تب، گلو درد، کاهش وزن، ریزش مو، درد مفاصل، تورم گره های لنفاوی و … اشاره کنیم. با گذر زمان این علائم از بین میروند اما اگر درمان صورت نگیرد فرد همچنان مبتلا به سیفلیس می ماند.
  • مرحله نهان : این مرحله هیچ علامت و نشانه ای را به همراه ندارد و می تواند چندین ماه و یا حتی چندین سال به طول بیانجامد.
  • سیفلیس مرحله سوم : این مرحله آخرین و البته خطرناک ترین مرحله از سیفلیس است که 10 تا 30 % از افرادی که تحت درمان قرار نمی گیرند، دچار آن می شوند. این مرحله ممکن است سالها پس از ابتلا به عفونت اولیه ایجاد شود، و مشکلاتی مثل نابینایی، ناشنوایی، مشکلات ذهنی، بیماری های قلبی، تخریب بافت ها نرم و استخوان ها و … را به همراه داشته باشد.

درمان سفلیس

درمان سیفلیس به عنوان عفونت باکتریایی کار مشکلی نبوده و لازم است از آنتی بیوتیک مناسب آن استفاده نمایید. مصرف آنتی بیوتیک باید تحت نظر پزشک و با تشخیص او صورت گیرد.
آنتی بیوتیکی که معمولاً برای درمان این عارضه مصرف می شود ، پنی سیلین است. اما در مواردی پزشک مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی نظیر داکسی سایکلین، آزیترومایسین یا سفتریاکسون را تجویز می نماید. شاید لازم باشد در طول درمان در بیمارستان بستری شوید. هر چقدر زودتر برای درمان سفلیس اقدام کنید، زودتر به نتیجه دلخواه خود می رسید.

پیشگیری از سیفلیس

مطمئن ترین راه برای پیشگیری از سیفلیس دقت در انتخاب شریک جنسی و برقراری ارتباط جنسی سالم است، در این باره نکاتی وجود دارد که رعایت آنها می تواند در پیشگیری از سفلیس موثر باشد.

  • استفاده از کاندوم هنگام برقراری رابطه جنسی حتی رابطه دهانی
  • انجام آزمایش های مربوط به بیماری های مقاربتی
  • استفاده از سرنگ های نو و تمیز، زیرا سفلیس از راه خون و استفاده از سرنگ های آلوده نیز منتقل می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا