کیست مویی یا سینوس پیلونیدال بیماری است که درمان آن در زمان گذشته فقط با جراحی انجام می شد اما امروزه درمان آن با لیزر به سادگی انجام می شود. لیزر کیست مویی عوارض عمل جراحی کیست مویی را ندارد و احتمال موفقیت در آن بسیار بالا می باشد. برخی از علائم کیست مویی عبارتند از درد هنگام نشستن یا ایستادن، قرمزی پوست و ترشح چرک یا خون.
لیزر کیست مویی چگونه عمل می کند؟
عمل کیست مویی با لیزر که به نام عمل سرپایی کیست مویی نیز شناخته شده است با قابلیت های خاصی که دارد از منحصر به فردترین روش های درمانی برای بسیاری از بیماری هاست. برخی از بیماری ها به درمان دارویی و روش های درمان خانگی پاسخ کافی نمی دهند و برای درمان قطعی آنها به روش های تهاجمی مثل انجام اعمال جراحی توسط دکتر متخصص کیست مویی نیاز است .در روش درمان سینوس پیلونیدال با لیزر سینوس را به وسیله ی تاباندن اشعه ی لیزر به طور کامل تخلیه می کنند. اشعه ی لیزر بافت ملتهب اطراف سینوس را کاملا از بین می برد و بدین ترتیب هیچگونه اثری از التهاب و عفونت باقی نمی ماند.
در زیر می توانید فیلم لیزر کیست مویی را مشاهده کنید :
هزینه عمل کیست مویی با لیزر
برای تعیین هزینه دقیق لیزر کیست مویی باید به پزشک مراجعه کرد و بعد از معاینه پزشک می تواند هزینه آن را تعیین کند. هزینه عمل کیست مویی با لیزر در سال 1403 از 5 میلیون تومان تا 10 میلیون تومان می تواند متغیر باشد.
مزایای درمان کیست مویی با لیزر
درمان کیست مویی با لیزر یکی از موثر ترین روش ها برای درمان کیست مویی به شمار می رود و نسبت به جراحی مزایای زیادی دارد از جمله :
- نیازی به انجام بیهوشی عمومی نیست.
- نیازی به بستری بیمار نیست.
- نیازی به تعویض پانسمان نیست.
- بیمار با درد و خونریزی مواجه نخواهد شد.
- عفونتی بعد انجام لیزر درمانی به وجود نخواهد آمد.
- هزینه لیزر کیست مویی به صرفه تر است.
- مدت زمان درمان در این روش زیر 1 ساعت است.
- هیچ گونه خطر و عارضه ای برای بیمار به وجود نمی آید.
معایب درمان کیست مویی با لیزر
لیزر کیست مویی از آن دسته روش های درمانی است که با معایب زیادی همراه نیست. نکته ای که باید به آن توجه داشت انتخاب پزشک مناسب و کار بلد است. در نتیجه برای انجام آن باید به فرد متخصص مراجعه کرد که سابقه انجام کار در زمینه لیزر و استفاده دستگاه های مخصوص به آن را داشته باشد.
مطالعه بیشتر : درمان خانگی کیست مویی
عمل کیست مویی با لیزر بهتر است یا عمل جراحی ؟
عمل جراحی کیست مویی همیشه عوارض خاص خود را داشته و برای بیماران با ترس های زیادی همراه است . بیماری به خودی خود برای فرد مشکلاتی را به وجود می آورد حال آغاز یک درمان سخت و دردناک مثل عمل جراحی طبیعی است که با ترس و استرس فراوانی برای فرد همراه باشد.
ولی درمان کیست مویی با لیزر و بدون جراحی هیچ کدام از نکات منفی روش عمل جراحی را ندارد و از همین رو بیمار بدون احساس هیچ گونه دردی تحت مداوای کامل قرار میگیرد . درمان کیست مویی با لیزر مزایای زیادی در مقابل جراحی کیست مویی دارد. کاهش خونریزی، بهبودی سریعتر، عوارض کمتر و همچنین سرپایی بودن لیزر کیست مویی دسته ای از این فواید هستند.
عمل جراحی کیست مویی یکی از سخت ترین عمل هاست.به علت اینکه عمل در ناحیه ی بسیار حساسی از بدن صورت می گیرد بیمار تا مدت ها در ناحیه ی کمر خود احساس درد می نماید و به 2 الی 4 هفته زمان نیاز است تا بیمار به روند عادی زندگی خود باز گردد.
حین انجام لیزر درمانی تمامی مویرگها و عروق خونی به وسیله ی اشعه ی لیزر کاملا مسدود می شوند و بدین ترتیب هیچ گونه خونریزی رخ نمی دهد.همچنین اشعه ی لیزر عروق لنفاوی آن ناحیه را می بندد و بدین ترتیب با ایجاد برش و باز کردن پوست،بیمار با تورم و التهاب پوست مواجه نمی شود.
همچنین اشعه ی لیزر میتواند اعصابی را که در ناحیه ی ایجاد این عارضه دچار صدمه شده اند ترمیم کند بدین ترتیب میزان درد بسیار کاسته می شود. بیمار برای عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد و پس از انجام عمل جراحی هم برای مدت 1 الی 2 روز باید تحت بستری و مراقبت باشد .
مطالعه بیشتر : عوارض عمل نکردن کیست مویی
مراقبت های بعد از درمان کیست مویی با لیزر
بعد از انجام لیزر کیست مویی برای جلوگیری از به وجود آمدن عوارض و مشکل باید موارد زیر را رعایت کنید :
- زخم را تمیز و خشک نگه دارید
- دستورالعمل های پزشک در مورد پانسمان را رعایت کنید
- از خارش قسمتی که لیزر شده است خودداری کنید
- استراحت کنید
- به اندازه کافی آب بنوشید
- از نشستن طولانی مدت در یکجا خودداری کرده و پیاده روی کنید
عمل جراحی کیست مویی
یکی دیگر از روش های درمان کیست مویی عمل جراحی است. در این روش از یک آندوسکوپ برای مشاهده دقیق کیست مویی استفاده می شود و در نهایت مو و بافت عفونی برداشته می شود و کیست مویی با محلول مخصوص تمیز می شود. این روش نسبت به لیزر کیست مویی قدیمی تر بوده و دوره نقاهت طولانی تر و مراقبت های بعد از آن بیشتر از لیزر است.
درمان خانگی کیست مویی
باید بگوییم که درمان کیست مویی در خانه معالجه قطعی و موثر کیست مویی به شمار نمی رود و این بیماری به روش های درمان خانگی پاسخی نمی دهد اما در درمان خانگی روش هایی وجود دارد که می توان به وسیله ی آنها از میزان درد و التهاب کاست و علائم و نشانه های آن را بسته به میزان پیشرفت بیماری کاهش داد .
در مواردی اگر سینوس پیلونیدال در حد یک التهاب جزئی باشد ممکن است به وسیله ی این روش ها از بین برود ولی در اکثر مواقع خود بیماری از بین نمی رود بلکه فقط از علائم آن کاسته می شود تا بیمار برای انجام عمل جراحی و سایر روش های درمان آمادگی لازم را پیدا کند .
رعایت نکات زیر برای کاهش علائم و نشانه ها تاثیر زیادی دارد:
- اجتناب از دست زدن به محل سینوس پیلونیدال
- جلوگیری از قرار گرفتن در وضعیت های نشسته ی طولانی مدت
- شستشوی مرتب محل سینوس پیلونیدال و خشک و تمیز نگه داشتن محل آن
- اجتناب از خوابیدن به پشت . بهتر است به پهلو یا شکم بخوابید .
- پوشاندن محل کیست به وسیله ی پانسمان در مواقع حضور در بیرون خانه
- باز گذاشتن محل کیست در مواقع حضور در خانه
درمان دارویی کیست مویی
درمان کیست مویی با دارو نیز انجام می شود. سینوس پیلونیدال بیماری است که برای درمان قطعی آن به انجام عمل جراحی نیاز است ولی در موارد ابتدایی و ساده ی آن که کیست در حد یک التهاب جزئی و ساده است پزشک متخصص کیست مویی بعد از انجام روش های درمان خانگی از روش دارو درمانی برای کاهش و کنترل علائم و نشانه ها استفاده می کند . این روش محدود است و در مواقع بسیار خاصی می تواند باعث کاهش نشانه های سینوس پیلونیدال گردد.
پزشک معمولا در این روش از موارد زیر استفاده میکند :
- آنتی بیوتیک ها
- مکمل های روی
- ویتامین C
- تزریق فنل که به وسیله ی سرنگ برای کاهش عفونت ها به محل کیست تزریق می شود .
- چسب فیبرین که روش برای ترمیم بافت های آسیب دیده است .
- ضد التهاب ها