کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یک ناهنجاری شایع در پوست است که معمولا در افرادی که مجبور به نشستن طولانی مدت هستند رخ می دهد. سینوس مویی بیماری خطرناکی نیست و در مراحل اولیه می توان با استفاده از درمان های خانگی ساده به بهبود آن کمک کرد اما در صورت عفونی شدن کیست یا درمان نشدن آن با روش های خانگی باید از مداخله پزشکی مانند لیزر و جراحی استفاده کرد. در این مقاله از ونک لیزر با ما همراه باشید تا با درمان خانگی سینوس مویی بیشتر آشنا شوید.
روغن درخت چای
روغن درخت چای یکی از گزینه های محبوب برای مراقبت های پوستی محسوب می شود. این روغن داری خواص ضد باکتری، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی می باشد. این ویژگی های روغن درخت چای باعث می شوند که به کاهش بثورات پوستی کمک کرده و از عفونت کیست مویی جلوگیری کند.
2 تا 3 قطره روغن درخت چای را روی پنبه بریزید و آن را با چسب زخم روی کیست مویی قرار دهید و اجازه دهید برای چند ساعت باقی بماند. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
روغن کرچک
روغن کرچک برای کاهش تورم کیست مویی مفید است. همچنین به بهبود کیست مویی عفونی شده نیز می تواند کمک کند. به طور کلی استفاده از روغن کرچک برای درمان خانگی سینوس پیلونیدال می تواند روند بهبود را تسریع کند.
2 تا 3 قطره روغن کرچک را بر روی کیست مویی بمالید و اجازه دهید برای چند ساعت روی کیست مویی بماند. همچنین می توانید برای پوشاندن آن از یک پنبه خیس استفاده کنید. این پروسه رو 2 تا 3 بار در روز تکرار کنید.
پیاز
پیاز خواص ضد باکتری بسیار قوی دارد و می تواند به از بین برد عفونت کیست مویی بسیار کمک کند. در برخی موارد حتی ممکن است از جراحی کیست پیلونیدال جلوگیری کند. استفاده از پیاز برای درمان کیست مویی بسیار ساده است، کافی است که یک برش ضخیم از پیاز را با بانداژ روی کیست مویی ببندید و هر چند ساعت یک بار آن را تعویض کنید.
جوش شیرین
جوش شیرین به کاهش تورم و تسکین پوست تحریک شده کمک می کند. همچنین، ترکیب جوش شیرین با سرکه به دلیل خواص ضد میکروبی سرکه به تسریع روند بهبودی کمک می کند.
برای درست کردن این مخلوط نصف قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف قاشق چایخوری سرکه را با هم مخلوط کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. این ترکیب را روی کیست بمالید و بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند. سپس آن را با آب بشویید.
سیر
سیر به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی شناخته شده است. زمانی که کیست مویی در مراحل اولیه شکل گیری است، استفاده از سیر بلافاصله می تواند از رشد بیشتر آن جلوگیری کند. 1 تا 2 حبه سیر را آسیاب کنید و با مقداری آب آن ها را به صورت خمیر درآورید. خمیر را روی کیست بمالید و بگذارید 20 تا 30 دقیقه روی کیست مویی باقی بماند.
کمپرس سرد و گرم
استفاده از کمپرس سرد و گرم به تنظیم گردش خون در ناحیه آسیب دیده کمک می کند و روند بهبود را تسریع می کند. برای این کار می توانید از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید یا اینکه به سادگی یک حوله تمیز را در آب گرم یا سرد آغشته کنید و آب اضافی آن را با فشار خارج کنید. حوله تمیز را برای 10 تا 15 دقیقه روی کیست مویی بگذارید و این روش را 2 تا 3 بار در روز استفاده کنید.
عسل
عسل یک ضد عفونی کننده طبیعی با خواص ضد التهابی است. عسل به تنهایی برای درمان کیست مویی مفید است اما ترکیب آن با دارچین می تواند قوی تر باشد زیرا دارچین به بازسازی بافت پوست کمک می کند و منجر به بهبود سریعتر زخم کمک می شود.
نصف قاشق چایخوری پودر دارچین را با 2 قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید تا زمانی که خمیری شکل شود. سپس آن را روی کیست بمالید و اجازه دهید تا زمان ممکن باقی بماند. این فرایند را دو بار در روز تکرار کنید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل یکی دیگر از مواد طبیعی است که برای درمان خانگی کیست مویی استفاده می شود. روغن نارگیل دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است و به همین دلیل در درمان کیست مویی می تواند مفید واقع شود. نصف قاشق چایخوری روغن نارگیل را روی کیست مویی بمالید. دو بار در روز این کار را تکرار کنید و هر بار اجازه دهید به مدت 2 ساعت باقی بماند.
سرکه سیب
سرکه سیب به حذف سموم از کیست پیلونیدال کمک کرده و از عفونی شدن آن جلوگیری می کند. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده تا زمانی که ترکیب رقیق شود. سپس یک پنبه را با این مخلوط خیس کرده و آن را با چسب روی کیست مویی محکم کنید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
چای سیاه
چای سیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به کاهش تورم کیست مویی کمک می کند. این خواص ضد التهابی به کنترل و کاهش درد کیست مویی نیز کمک می کنند. یک کیسه چای سیاه استفاده شده را برای چند ساعت روی کیست مویی قرار دهید و این روند را 2 تا 3 بار در روز تکرار کنید.
شنبلیله
شنبلیله گیاهی است که از آن به عنوان دارو استفاده می کنند و خواص دارویی بسیاری دارد که یکی از آنها خاصیت ضدالتهابی است به همین دلیل در درمان خانگی کیست مویی مفید واقع می شود. یک قاشق چایخوری دانه شنبلیله را در یک لیوان آب بجوشانید و مخلوط را از صافی رد کنید و مایع باقی مانده را بنوشید. این جوشانده را هر روز بنوشید تا به کاهش کیست مویی کمک کنید.
آلوئه ورا
آلوئه ورا دارای خواص ضد باکتریایی است که به مبارزه با عفونت کمک می کند. همچنین اثر تسکین دهنده بر روی محل آسیب دیده دارد. ۱ قاشق چایخوری ژل آلوئه ورا را با چند قطره روغن کرچک مخلوط کنید. این ترکیب را روی سینوس مویی بمالید و اجازه دهید به مدت یک ساعت روی آن بماند. سپس آن را با آب بشویید. این روند را 3 تا 4 بار در روز تکرار کنید.
ورزش
چاقی یکی از عوامل موثر در تشکیل کیست پیلونیدال می باشد. ورزش منظم می تواند از تشکیل کیست مویی جلوگیری کند. در مورد کیست مویی که از قبل ایجاد شده، ورزش به افزایش جریان خون و تسریع روند بهبود کیست مویی کمک می کند.
نمک اپسوم
نمک اپسوم فواید زیادی برای کیست مویی دارد. این نمک به تخلیه مایع درون کیست مویی کمک می کند. همچنین نمک اپسوم به کاهش التهاب کیست مویی کمک کرده و با تسکین این ناحیه به کنترل و کاهش درد ناشی از کیست مویی کمک می کند. 4 تا 5 قاشق چایخوری نمک اپسوم را در آب گرم بریزید و به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب بنشینید. این روند را هر روز تکرار کنید.
پودر ریشه گیاه سرخبن
پودر گیاه سرخبن به خلاص شدن از شر عفونت درون کیست کمک می کند. ترکیب این پودر با روغن کرچک می تواند مفید تر باشد. مقداری از پودر ریشه گیاه سرخبن را با 2 قاشق غذاخوری روغن کرچک مخلوط کنید با استفاده از گوش پاک کن روی کیست مویی بمالید. 3 تا 4 بار در روز از این ترکیب استفاده کنید.
ریشه بیدمشک خشک شده
پودر ریشه خشک شده بیدمشک با حذف سموم کیست مویی می تواند روند بهبودی این ناهنجاری را تسریع ببخشد و از بروز سایر بیماری های پوستی جلوگیری کنید. نصف قاشق چایخوری پودر ریشه خشک شده بیدمشک را با 1 قاشق غذاخوری عسل ترکیب کرده و زمانی که حالت خمیری به خود گرفت آن را روی کیست مویی بمالید. 2 بار در روز از این مخلوط استفاده کنید و اجازه دهید به مدت 2 تا 3 ساعت روی سینوس مویی باقی بماند.
غافل شدن از سینوس مویی میتواند خطرناک باشد. اگر کیست مویی با استفاده از روش های خانگی درمان نشد حتما باید با یک پزشک مشورت کرده و بهترین درمان را انتخاب کرد. برخی از درمان های پزشکی کیست مویی شامل لیزر کیست مویی و جراحی کیست مویی می باشد که با توجه به وضعیت کیست مویی شما پزشک در انتخاب بهترین گزینه به شما کمک خواهد کرد.