درمان فیستول به روش vaaft

درمان فیستول مقعدی به روش vaaft و مزایا و معایب این روش

نحوه درمان فیستول مقعدی به روش vaaft

استفاده از vaaft برای فیستول به دو منظور صورت می گیرد، یکی تشخیص و دیگری درمان.

تجهیزاتی که برای این درمان لازم است شامل:

فیستولوسكوپ، اتراتور، الکترودهای یك قطبی، پروب فیستول، اندوبرش، فورسپس و یك آنوسكوپ دی بال می باشد.

مهمترین وسیله ای که این درمان توسط آن صورت می گیرد، فیستولوسكوپ است که شامل لنزی با 8 درجه مختلف، کانال چشمی و کانال آبیاری است.

برای انجام این روش ابتدا اسکاری که بر روی ورودی فیستول مقعدی را پوشانده است، حذف می شود. سپس مسیر فیستول با دقت بررسی و کنترل می شود تا تمامی مسیر های احتمالی شناسایی شوند، سپس این مجرای پاکسازی شده و سوراخ داخلی فیستول بسته می شود.

سپس ممکن است از چسب فیبرین یا هر ماده دیگری برای پر کردن مجرای استفاده شود.

مزایای این روش نسبت به جراحی سنتی

جراحی سنتی معایب بسیاری دارد و در حال حاضر به جز در موارد خاص انجام نمی پذیرد،در واقع می توان گفت در مورد درمان فیستول مقعدی زمانی از جراحی استفاده می شود، که سایر تجویزها ها موفق نبوده و نیاز است که عضله اسفنکتر قطع شود.از مزیت های این روش در مقایسه با روش سنتی می توانیم به این موارد اشاره کنیم :

  • درمان vaaft درد و خونریزی کمتری در مقایسه با جراحی سنتی که با استفاده از تیغ انجام می گیرد، دارد.
  • این روش تقریباً به صورت سرپایی انجام می گیرد و معمولاً بیماران چند ساعت پس از انجام آن به خانه باز می گردند، در حالی که روش سنتی نیاز به بستری در بیمارستان دارد.
  • درمان با روش vaaft مانع آسیب به عضله اسفنکتر خارجی می شود، در حالی که برای انجام جراحی نیاز است قسمتی از عضله بریده شود که معمولاً بی اختیاری مدفوع را به همراه دارد.
  • همان طور که گفتیم vaaft نیاز به بستری شدن در بیمارستان ندارد و همین امر در میزان زمان و هزینه ای که برای درمان انجام میدهید، صرفه جویی می نماید.
  • این روش زخم کوچکی را بر روی پوست ایجاد می نماید، در حالی که انجام جراحی سنتی موجب بجای گذاشتن اسکاری گسترده بر روی سطح پوست می شود.
  • انجام vaaft احتمال عود بیماری را به شدت کاهش میدهد در صورتی که بیماران درمان شده با جراحی سنتی اغلب از بازگشت بیماری خود شکایت دارند.
  • پس از انجام vaaft زخم به سرعت بهبود می یابد در نتیجه دوران نقاهت پس از آن بسیار کوتاه است، در حالی که در روش سنتی تا هفته ها و اغلب ماه ها زمان نیاز است تا بهبودی کامل حاصل شود.

معایب این روش نسبت به درمان فیستول با لیزر

روش vaaft به عنوان روشی موثر با امکان عود مجدد پایین شناخته می شود. در مقایسه این روش با لیزر می توان گفت هنوز هم لیزر بهترین و قطعی ترین روش درمانی است.

که با کمترین میزان آسیب وارده فیستول مقعدی را مداوا می نماید. درمان فیستول با لیزر موجب می شود در حین عمل مویرگ های خونی و عصبی ترمیم شوند و بیمار کمترین میزان خونریزی و درد را تجربه نماید.

همچنین لیزر ناحیه فیستول را ضد عفونی می کند تا امکان ابتلا به سایر بیماری ها نباشد در حالی که روش vaaft این امکان را ندارد. در ضمن لیزر اسکار کوچکتری را در مقایسه با vaaft بر روی پوست به جای می گذارد.

مراقبت های قبل و بعد از درمان فیستول به روش vaaft

انجام مراقبت های لازم بعد از عمل می تواند در تسریع بهبودی شما به شدت تاثیرگذار باشد از همین روی توصیه می کنیم، موارد زیر را به دقت رعایت نمایید:

  • از مصرف غذاهای سرخ شده و با ادویه زیاد اجتناب کنید.
  • از بروز یبوست جلوگیری کنید، برای این منظور می توانید مصرف غذاهای غنی از فیبر مثل انواع میوه ها و سبزیجات را به رژیم غذایی خود بیافزاید.
  • مصرف کافی آب در پیشگیری از یبوست و بهبودی سریع موثر است به همین جهت حداقل مصرف 8 لیوان آب را در طول روز فراموش نکنید.
  • رعایت بهداشت مقعد در دوران پس از عمل بسیار حائز اهمیت است. برای این منظور پس از شستن خود از دستمال نرم یا دستمال مرطوب غیرمعطر استفاده نمایید.
  • لازم است در این دوران از برقراری رابطه جنسی مقعدی اجتناب نمایید، زیرا این امر فشار وارده به مقعد را افزایش داده و در عود مجدد بیماری تاثیرگذار است.
  • استفاده از حمام سیتز برای درمان بیماری های مقعدی مانند فیستول توصیه می شود. برای این منظور می توانید لگن آماده این حمام که بر روی توالت فرنگی قرار می گیرد را تهیه کنید و یا از لگن آب گرم استفاده کنید.
  • مصرف داروهای خود را قبل و بعد از عمل فراموش نکنید تا از بروز عفونت پیشگیری شود.
  • استعمال سیگار و مصرف الکل را حداقل برای مدتی فراموش کنید زیرا سیگار گردش خون مقعد را کاهش داده و موجب می شود فرآیند مداوا با کندی صورت پذیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا