مراقبت های لازم بعد از عمل کیست مویی باز و بسته {دوران نقاهت}

مراقبت بعد از عمل کیست مویی

سینوس پیلونیدال از بیماری های عفونی ناحیه مقعد است که در اغلب موارد برای درمان قطعی آن نیاز به عمل جراحی است. درمان کیست مویی می تواند از طریق عمل با استفاده از تیغ جراحی باز و یا جراحی بسته و یا با لیزر صورت گیرد که در این مورد درمان با لیزر روشی قطعی تر است و دردسرهای درمان با روش جراحی را ندارد. در هر صورت درمان با هر یک از روش های جراحی که صورت بگیرد نیاز به انجام برخی از مراقبت ها می باشد. زیرا این مراقبت در منزل نقش تکمیل کنندگی در فرآیند درمان را داشته و در بهبود و پیشگیری از عود مجدد بیماری کیست مویی نقش دارد.

مراقبت های لازم پس از عمل کیست مویی

پس از انجام عمل کیست مویی لازم است دوره ای را در منزل برای طی کردن دوره نقاهت به سر ببرید. این دوره معمولاً در عمل های جراحی بسته، 2 تا 4 هفته برای عمل های باز بیشتر از یک ماه و برای عمل با لیزر کمتر از 2 تا 4 روز است. در این دوره لازم است برخی از دستورات دکتر کیست مویی را رعایت نمایید. برخی از مراقبت هایی که پس از انجام عمل لازم است انجام دهید، به این شرح است:

  • داروهای پس از عمل کیست مویی: پس از عمل جراحی ممکن است پزشک متخصص کیست مویی مصرف دارو های رقیق کننده خون را برای شما ممنوع کند، و بجای آن مصرف داروهایی مانند مسکن و ضد درد را جایگزین نماید. مصرف آنتی بیوتیک به بدن در از بین بردن عفونت کمک کرده و لازم است دوره مصرف آن را تکمیل نمایید.
  • مراقبت از زخم: مراقبت از نواحی اطراف زخم بسیار اهمیت دارد برای این امر لازم است از نشستن بر روی سطوح سفت و سخت اجتناب نمایید و ترجیحاً هنگام نشستن از یک بالش به شکل دونات که در وسط آن سوراخی وجود دارد، استفاده نمایید.
  • استراحت: استراحت و خواب کافی به خصوص زمانی که خسته هستید می تواند در سرعت بهبود بیماری شما موثر باشد.
  • فعالیت بدنی: همان قدر که استراحت در بهبود بیماری موثر است انجام فعالیت های سبک مانند پیاده روی نیز میتواند به بهبود بیماری شما سرعت ببخشد.زیرا که فعالیت جریان خون بدن را افزایش داده و در جلوگیری از یبوست نیز موثر است.
  • استحمام بعد از عمل کیست مویی: استحمام در دوره نقاهت پس از عمل ممنوع نیست اما لازم است پس از استحمام اطراف ناحیه را با حوله نرم خشک کرده و از باد ملایم سشوار برای خشک کردن استفاده نمایید، بهتر است برای خشک کردن ناحیه از دستمال و حوله غیر استریل استفاده نکنید. شنا کردن بعد از عمل توصیه نمیشود.
  • ترشحات بعد از عمل کیست مویی: ترشح سبز رنگ مایل با خاکستری از محل زخم امری رایج است، و نیاز به نگرانی ندارد در واقع ترشحات نشان میدهد کیست مویی در حال بهبودی است.
  • از بین بردن موهای زائد: لازم است مناطق اطراف جراحی را از موهای زائد پاکسازی نمایید.
  • رژیم غذایی بعد از عمل کیست مویی: معمولاً پس از انجام عمل جراحی حرکات روده با اختلال مواجه شده و یبوست روی میدهد در این حالت سعی کنید مصرف کافی آب را به رژیم غذایی خود بیافزایید و از مصرف غذای فاقد فیبر و پرچرب پرهیز کنید. در این دوران مصرف خوراکی هایی مانند پوره سیب زمینی، مرغ پخته خرد شده، نان تست سبوس دار و سنگک و ماست را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
  • مدفوع بعد از عمل کیست مویی: ممکن است متوجه مظنم نبودن که حرکات روده پس از عمل کیست مویی شوید که طبیعی است. سعی کنید از یبوست و زور زدن با حرکات روده جلوگیری کنید. برای این کار می توانید در رژیم غذایی خود مصرف فیبر بیشتر راه قرار دهید.

مطالعه بیشتر : درمان خانگی کیست مویی

مراقبت های بعد از عمل کیست مویی باز

مراقبت بعد از عمل باز کیست مویی

اگر برشی که برای جراحی زده شده باز است مراقبت از آن دو چندان اهمیت دارد. پس از عمل پانسمانی فشرده در محل زخم قرار می گیرد و زمان تعویض پانسمان بعد از عمل جراحی باز توسط پزشک جراح کیست مویی تعیین می شود. لازم است به همه این دستورات عمل نمایید. این حفره برخلاف ظاهری ترسناک خطر عفونت جدی ندارد. تعویض این پانسمان به خصوص دفعه اول ممکن است دردناک باشد از همین روی لازم است یک ساعت قبل از تعویض یک مسکن مصرف نمایید. همچنین اگر پانسمان بر روی زخم چسبیده شده است، می توانید نشستن در وان آب گرم و یا دوش را برای جدا کردن پانسمان امتحان کنید. همچنین نشستن روزانه به مدت 10 دقیقه در بتادین به منظور جلوگیری از عفونت نیز توصیه شده است.

مطالعه بیشتر : عوارض عمل نکردن کیست مویی

مراقبت های بعد از عمل کیست مویی بسته

مراقبت بعد از عمل بسته کیست مویی

منظور از جراحی بسته این است که محل برش توسط بخیه بسته می شود. پس از این عمل رعایت بهداشت این ناحیه بسیار مهم است و لازم است روزانه محل بخیه ها را به آرامی با آب و شامپو شستشو دهید. ولی هرگز از پراکسید هیدروژن یا الکل بر روی زخم استفاده نکنید زیرا سرعت بهبودی را کاهش میدهد. در صورتی که از محل بخیه ترشحاتی خارج می شود و یا با لباس اصطکاک دارد، می توانید از باند پانسمان بر روی آن استفاده نمایید. تعویض پانسمان بعد از عمل بسیار حائز اهمیت است و از عفونت آن جلوگیری به عمل می آورد.

مطالعه بیشتر: هزینه عمل کیست مویی با لیزر

نحوه خوابیدن بعد از عمل کیست مویی

پس از جراحی سینوس پیلونیدال، توصیه می شود به روی شکم یا پهلو بخوابید. هر یک از این سبک های خوابیدن می تواند به کاهش فشار روی کمر و باسن کمک کند. خوابیدن روی شکم یا پهلو به بهبود سریع تر زخم بعد از عمل کیست مویی کمک می کند. خوابیدن به پشت می تواند باعث افزایش فشار و درد بر ناحیه جراحی شود.

مطالعه بیشتر: دارو برای درمان کیست مویی

بعد از عمل کیست مویی چه بخوریم؟

بعد از عمل کیست مویی، غذاهایی که مصرف می کنید می توانند بر روند بهبودی تأثیر بگذارند. خوردن غذاهای مناسب و پرهیز از غذاهای نامناسب می تواند به سلامتی کمک کرده و از هر گونه خطر و عارضه ای جلوگیری کند. به طور کلی، در طول فرآیند بهبودی پس از جراحی کیست مویی به کالری، پروتئین، مایعات، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری نیاز خواهید داشت. برخی از غداهای مفید بعد از عمل کیست مویی شامل:

  • غذاهای حاوی پروتئین مانند گوشت، ماهی و تخم مرغ
  • غلات کامل مانند برنج قهوه ای و بلغور جو دوسر
  • میوه های حاوی ویتامین سی مانند پرتقال و سیب
  • سبزیجات حاوی فیبر مانند بروکلی و هویج
  • چربی های سالم مانند روغن زیتون
  • نوشیدن آب به اندازه کافی

بعد از عمل کیست مویی از خوردن غذاهای حاوی قند، الکل و غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.

رابطه جنسی بعد از عمل کیست مویی

انجام هرگونه فعالیتی که باعث افزایش فشار و درد روی ناحیه جراحی شده شود بعد از عمل توصیه نمی شود. پزشکان توصیه می کنند که تا زمانی که زخم بعد از جراحی کیست مویی بهبودی کامل پیدا نکرده است از انجام فعالیت های جنسی خودداری شود.

عود کردن مجدد کیست مویی

امکان عود کیست مویی بستگی به روش درمان دارد، اگر درمان کیست مویی توسط لیزر صورت گرفته باشد، امکان عود مجدد بیماری وجود ندارد، اما درمان به روش جراحی باز و جراحی بسته ریسک عود مجدد این بیماری را افزایش میدهد، برخی از راهکار هایی که توسط آنها می توان امکان عود مجدد بیماری را کاهش داد به این شرح است:

  • از بین بردن موهای زائد کمر
  • کاهش وزن
  • رعایت بهداشت فردی
  • خودداری از نشستن به مدت طولانی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا